Google Ads

Google Ads is het advertentieprogramma van Google. Wanneer u de zoekresultaten bekijkt na het ingeven van een zoekopdracht op de zoekmachine van Google, krijgt u een resultaat pagina te zien. Dit is een overzicht met relevante ‘onbetaalde’ vermeldingen en betaalde advertenties. Deze advertenties zijn door een adverteerder (of een bureau) gemaakt en worden in Google Ads gekoppeld aan het ingegeven zoekwoord.

Google Ads is een advertentieprogramma met een laag instapniveau. Het is een eenvoudig concept, waarbij advertenties worden gekoppeld aan zoekwoorden. Iedereen kan zelf advertentie campagnes  maken en plaatsen op Google. Er zijn echter ook veel specialistische targeting mogelijkheden beschikbaar, waardoor het een verfijnd marketing instrument wordt. Dit marketing instrument heeft veel potentieel indien het op de juiste manier gebruikt wordt. Door het koppelen van Google Ads aan Google Analytics of het instellen van conversie meting in Google Ads is het resultaat van de advertentie campagnes ook heel goed meetbaar.

Door het lage instapniveau zijn er veel, met name kleine ondernemingen, die zelf advertentie campagnes hebben opgezet en veel geld hebben geïnvesteerd in ogenschijnlijk goede campagnes. De meeste campagnes bleken na grote investeringen en verloop van tijd niet rendabel te zijn. Gespecialiseerde bureaus kunnen in dat geval veel hulp bieden en de campagnes overnemen en optimaliseren, zodat een beter resultaat bereikt wordt.

Bureaus als Webcampaigner zijn door Google gecertificeerd als Google Partner en moeten op jaarlijkse basis hun vakkennis en kwaliteiten bewijzen in examens. Ook zijn zij op regelmatige basis onderwerp van een audit door Google.